Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iul 2020 | 4193 vizualizari

 

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in congelator si le tot mutam dintr-un loc in altul, mai aveam in galetusa putina branza cremoasa, am oprit cca 400 g zmeura de la prepararea gemului, acu' vreo 2 zile si am zis ca trebuie facut loc prin frigider. :D Nu l-am facut degeaba. :)))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 albusuri (de la congelator)
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 100 g faina alba
  • 100 g migdale macinate
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de branza:

  • 300 g branza cremoasa
  • 3-4 lg zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra

Pt. jeleul de zmeura:

  • 400 g zmeura
  • 1/2 pahar cu apa
  • zahar dupa gust (eu am pus 100 g)
  • 1 frunza de menta proaspata
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura:

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o crema densa, tare. Separat se amesteca faina alba cu migdalele macinate si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize si se amesteca prin invaluire pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin dupa care se pune pe un gratar, se indeparteaza hartie de copt si se lasa sa se raceasca complet. Intre timp se prepara jeleul de zmeura.

Jeleul de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura impreuna cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pentru 5 minute. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se da zmeura prin sita pentru a indeparta semintele. Se pune jeleul obtinut intr-o craticioara, se adauga frunza de menta si se lasa sa mai fiarba putin. Se mai adauga zahar daca este nevoie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in cei 100 ml apa. Dupa ce s-a hidratat, se toarna peste jeleul care este partial racit (sa nu fie foarte fierbinte) si se amesteca bine pentru a se dizolva bine gelatina. Se lasa sa se raceasca pana incepe sa se inchege usor.

Crema de branza: Se mixeaza branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Separat se mixeaza frisca lichida cu smantana pentru frisca, impreuna cu cele 2 lg de zahar pudra pana se intareste. Se amesteca cu crema de branza, folosind o spatula. Din frisca se pastreaza cateva linguri pentru ornat.

Se unge blatul bine racit cu crema de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece. 

Dupa ce s-a racit si a inceput usor sa se inchege gelatina, se scoate prajitura de la rece si se toarna deasupra, niveland repede si cu grija. Se da din nou prajitura la rece pana a doua zi. Se orneaza cu moatze din frisca ramasa si zmeura proaspata. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita are dimensiunea de 20x30 cm, dar se putea folosi si putin mai mare, de 22x33 cm.

2

Daca doriti, puteti insiropa blatul, eu nu am facut-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.07.2020, 19:23

O nebunie cu zmeura! Delicioasa, delicioasa!

abstract01 1

14.07.2020, 00:44

waw, ce bine arata

Ancutsa 1

26.07.2020, 23:23

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de mere