Prajitura cu crema de capsuni

de Georgiana78 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 3037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 kg capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 30 gr gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

BLAT:


- se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste.


CREMA:


- amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece.


- punem gelatina la inmuiat intr-oi cana cu apa rece, apoi o topim pe baie de aburi


- batem frisca apoi oprim o parte pt. ornat iar frisca ramasa o amestecam cu crema racita si gelatina.


- dupa ce am omogenizat compozitia adaugam capsunile zdrobite


ASAMBLARE:


- intindem crema peste blat si dam prajitura la frigider pentru cateva ore.


- o ornezi apoi cu frisca si cu fructe date prin gelatina rosie sau bumbonele...dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Georgiana78 1

16.05.2012, 19:59

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, dragele mele! Va pup pe toate!

MIUTA 1

16.05.2012, 20:46

Foarte buna

Georgiana78 1

18.05.2012, 11:21

Miuta ma bucur ca iti place! Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
O noapte la Venetia