Prajitura cu crema de capsuni

de Georgiana78 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 kg capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 30 gr gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

BLAT:


- se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste.


CREMA:


- amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece.


- punem gelatina la inmuiat intr-oi cana cu apa rece, apoi o topim pe baie de aburi


- batem frisca apoi oprim o parte pt. ornat iar frisca ramasa o amestecam cu crema racita si gelatina.


- dupa ce am omogenizat compozitia adaugam capsunile zdrobite


ASAMBLARE:


- intindem crema peste blat si dam prajitura la frigider pentru cateva ore.


- o ornezi apoi cu frisca si cu fructe date prin gelatina rosie sau bumbonele...dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Georgiana78 1

16.05.2012, 19:59

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, dragele mele! Va pup pe toate!

MIUTA 1

16.05.2012, 20:46

Foarte buna

Georgiana78 1

18.05.2012, 11:21

Miuta ma bucur ca iti place! Te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni