Prajitura cu crema de capsuni

de Georgiana78 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 4601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 kg capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 30 gr gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

BLAT:

- se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste.

CREMA:

- amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece.

- punem gelatina la inmuiat intr-oi cana cu apa rece, apoi o topim pe baie de aburi

- batem frisca apoi oprim o parte pt. ornat iar frisca ramasa o amestecam cu crema racita si gelatina.

- dupa ce am omogenizat compozitia adaugam capsunile zdrobite

ASAMBLARE:

- intindem crema peste blat si dam prajitura la frigider pentru cateva ore.

- o ornezi apoi cu frisca si cu fructe date prin gelatina rosie sau bumbonele...dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Georgiana78 1

16.05.2012, 19:59

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, dragele mele! Va pup pe toate!

MIUTA 1

16.05.2012, 20:46

Foarte buna

Georgiana78 1

18.05.2012, 11:21

Miuta ma bucur ca iti place! Te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem