Desert prajitura cu crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Mar 2020 | 3393 vizualizari

 

Pentru mine este o prajitura speciala, am facut-o de Sf. Ion, de ziua tatalui meu, care este sus in cer, mai mult de atat este si tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 250 gr. pireu de castane
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 picaturi de esenta de rom
  • 600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca)
  • 100 gr lapte condensate
  • SIROP:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Se amesteca impreuna.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de castane:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.

Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min, in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.

Crema:
Prima data amestecam intr-un castron pireul de castane cu zaharul si esenta de rom, apoi punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem, cand incepe sa se ingroase, adaugam pireul de castane si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita.

ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o treime din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am pus niste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Yafa