Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru mine este o prajitura speciala, am facut-o de Sf. Ion, de ziua tatalui meu, care este sus in cer, mai mult de atat este si tare delicioasa.
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.
Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min, in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.
Crema:
Prima data amestecam intr-un castron pireul de castane cu zaharul si esenta de rom, apoi punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem, cand incepe sa se ingroase, adaugam pireul de castane si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o treime din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am pus niste ciocolata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult