Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 14 Apr 2014 | 7947 vizualizari

 

M-am inspirat de la Lavinia. Padre incercase reteta ( blatul) si am vazut ca a fost bun, deci.... A fost o incercare...dar una reusita. A fost pe placul celor care au servit.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • · 3 cani faina
  • · 1 1/2 cana zahar
  • · 1/2 cana cacao
  • · 1 plic praf de copt
  • · O lingurita rasa bicarbonat
  • · 1/2 lingurita sare
  • · 2 cani apa
  • · 1/2 cana ulei
  • · 2 lingurite zeama de lamaie
  • · 70 g ciocolata de post razuita ( am folosit ciocolata de menaj-e de post)
  • · 2-3 picaturi esenta de rom
  • Crema:
  • · 50 ml zeama de portocale ( eu am avut de la o portocala)
  • · 700 ml apa
  • · 12-15 linguri zahar
  • · esenta de rom
  • · 5 linguri cu amidon
  • · 2 linguri cacao
  • · 150 ciocolata de post
  • · un pachet margarina Rama
  • Glazura:
  • · 100 g ciocolata de post
  • · 2 linguri apa
  • · 2 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata ( de post):

Blat:



Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe hartie de copt. Se da cuptor pentru 30-40 minute. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit. Acest blat va fi taiat in doua.



Crema:



Sucul obtinut de la o portocala a fost amestecat cu apa si zaharul. Am adaugat amidonul si cacaoa, fulgii de ciocolata. Am omogenizat. Le-am pus pe foc. Le-am lasat sa fiarba pana a capatat consistenta unei budinci ( amestecati mereu!!!). La final am adaugat lingura cu lingura, margarina mixata. Se da la rece.



Siropul:



Zaharul se caramelizeaza si cand este gata se adauga apa ( atentie la aburi!). Se lasa la topit si racit. Glazura: cicolata se pune pe foc cu apa si uleiul pana cand se topeste. Se lasa putin la racit dupa care o punem peste prajitura.



Asamblare:



Blatul de la baza se insiropeaza, se adauga o parte din crema, se pune al doilea blat se pune si cealalata parte de crema. La final se pune glazura. Ca ornare suplimentara am adaugat fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alilianaa 1

15.04.2014, 10:32

Anca, Cris, Simomultumesc frumos..

pity19 1

15.04.2014, 13:57

buna prajitura ta!

laura_n 1

15.04.2014, 19:50

este bestial blatul asta! si eu l-am incercat si mi-a placut foarte mult!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert colac cu mac
  • 30

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post