Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2014 | 44822 vizualizari

 

O prajitură delicioasă, a carei reţetă am preluat-o de la Gabyţa noastră : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-40638.html ***** Multumesc, sor'mea! :P

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • crema de ciocolată :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr friscă lichidă
  • un plic cu gelatina ( 10 g. )
  • esenţă de migdale
  • pentru decor :
  • 150 g nuca prajita si maruntita
  • 150 gr frisca lichida
  • pentru sirop :
  • 6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare .


Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un ameste cremos, apoi adaugam apa şi uleiul şi omogenizam. Turnam faina amestecata cu praful de copt şi cacaua .


In aceasta compozitie vom adauga jumatate din cantitatea de albuşuri bătute, mixand usor, iar cealalta jumatate de albusuri se va amesteca usor , cu o lingura/ paleta de lemn, doar cu miscari sus -jos.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru cca 30- 35 minute ( timpul de coacere depinde si de aragaz ).


Eu am copt in tava aragazului ( 30/ 40 cm. ) . Cand e copt, lasam sa se raceasca si-l taiem in doua parti egale, ce vor fi suprapuse la asamblarea prajiturii.


Gelatina o punem la hidratat in 60 ml apa rece.


Din cantitatea de frisca, mixam 400 ml.


Topim pe baie de abur ciocolata , in 100 ml friscă lichida, apoi lasam sa se raceasca usor.


Topim si gelatina hidratata ( eu am pus-o la microunde, 10 secunde ) , apoi o adaugam in amestecul de ciocolata , impreuna cu o fiola de esenta de migdale. Acest amestec il vom turna putin cate putin, mixand usor, in cei 400 ml frisca batuta . Dam crema la rece, pentru 20 minute.


Asezam pe un platou/ tava jumatate din blat , pe care o insiropam cu sirop de zahar ars ( caramelizam 6 linguri de zahar , stingem cu 300 ml apa, iar cand zaharul este complet topit oprim focul, adaugam o fiola cu esenta de rom si racim )


Peste blatul insiropat turnam crema de ciocolata si acoperim cu cealalta jumatate de blat, care va fi si ea insiropata. Decoram cu un strat de frisca batuta, in care adaugam si 50 g miez de nuca, iar restul de nuca maruntita va fi imprastiat uniform pe suprafata prajiturii. Lasam prajitura la rece, cateva ore, apoi portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

CulinaryRainbow 1

01.04.2015, 13:34

Ce faină e!

Adele 1

02.04.2015, 20:21

Woow

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:11

direct la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!