Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

de Rocsi in Prajituri, 13 Oct 2019 | 2797 vizualizari

 

In ultima perioada am pregatit mai mult deserturi cu fructe de padure, pentru ca, de cate ori mergeam in piata, gaseam ba mure, ba zmeura si tare imi place sa le folosesc proaspete in prajituri. Sunt minunate sa le folositi si la decoruri! De aceasta data am ales sa pregatesc o prajitura cu blat umed, o crema de ciocolata combinata cu ceva delicios (o sa aflati imediat, cand o sa cititi reteta) si o crema de mure. Iar putin sclipici auriu comestibil, deasupra, a dat eleganta prajiturei! Este perfecta pentru zile onomastice, sarbatori si renuntati sa faceti tort!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 150 gr zahar brut
    • 100 ml ulei
    • 150 gr lapte batut
    • 220 gr faina
    • 3 linguri karob (sau cacao)
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de ciocolata:
    • 250 gr ciocolata 50% cacao
    • 320 ml frisca lichida
    • 2 linguri pline cu unt de arahide
    • 4 linguri lapte
    Pentru crema de mure:
    • 300 gr mure
    • 4 linguri afine
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura plina amidon
    • 250 gr mascarpone
    In plus:
    • sirop de vanilie pentru insiropat blatul
    • decoratiuni de ciocolata alba si neagra
    • sclipici auriu comestibil
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure:

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti laptele batut si amestecati. Cerneti faina cu praful de copt si karob-ul, incepeti si le incorporati treptat in compozitia de oua, amestecati usor cu un tel, nu m-ai folositi mixerul. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata: Intr-un vas de inox puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Luati vasul de pe foc, dati crema la rece 2-3 ore. Dupa acest timp, scoateti crema de la frigider, o mixati pana devine spumoasa. Adaugati untul de arahide de la temperatura camerei, laptele si mai mixati putin pana sunt toate incorporate.

Crema de mure: Pasati murea in blender. O treceti prin sita ca sa indepartati semintele.
Dati si afinele in blender, dar nu le treceti prin sita. Puneti piureul de mure, afinele, cu zaharul intr-o cratita, le transferati pe foc. Amestecati pana zaharul este complet topit, apoi adaugati amidonul pe care il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecati continuu pana crema se ingroasa. Acoperiti cu folie si o dati la rece. Mixati putin mascarponele rece. Adaugati jeleul de mure rece, mai mixati pana sunt bine incorporate. Indepartati capetele de la blat. Il portionati, in frunctie de cat de mari doriti sa fie prajiturile. Insiropati fiecare bucata in parte, cu sirop de vanilie, le lasati 5 minute ca sa patrunda siropul. Puneti intr-un pos crema de ciocolata, ornati fiecare prajitura. Peste, puneti crema de mure, tot cu ajutorul unui pos. Presarati deasupra sclipici auriu comestibil, apoi decoratiuni de ciocolata alba si neagra. Le asezati pe o tava cu capac sau un platou mai mare, pe care sa il puteti acoperi cu ceva, fara sa atinga prajiturile. Dati prajiturile la rece 1-2 ore, apoi sunt perfecte pentru a fi servite. Din aceasta portie am obtinut 15 prajituri destul de mari.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca