Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 18416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • Crema de ness
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura ness
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • Frisca
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci:


  • Blat

  • Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.

  • Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.

  • Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.

  • Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

  • Pune intr-o tava hartie pentru copt. Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.

  • Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.

  • Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

  • Crema de ness.

  • Mixati untul spuma.

  • Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.

  • Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.

  • Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare , pe foc, si se va omogeniza frumos.

  • Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.

  • Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.

  • Frisca.

  • Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.

  • Asamblare.

  • Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.

  • Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.

  • Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.

  • Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.

  • Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

17.02.2015, 13:25

excelenta

Panacris 1

17.02.2015, 19:20

Delicioasă!

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:29

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!