Prajitura cu crema de vanilie si frisca

de T I M E A in Prajituri, 27 Dec 2012 | 17284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 200 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit. 

Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.

Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.

Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.

Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)

Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.

Prajitura este mai buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

T I M E A 1

28.12.2012, 22:13

Diana

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

02.01.2013, 10:43

Foarte bune arata. Si imi place la nebunie recipientul pentru zahar cu ceas pe el, e foarte frumos

T I M E A 1

02.01.2013, 12:47

multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roxana