Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 23 Ian 2020 | 2759 vizualizari

 

Combinatia dovleac-ciocolata este foarte buna.
Daca nu va place dovleacul nu-l veti simti este succes garantat si mancati legume cu ocazia aceasta.
Am facut-o in varianta low carb cu indulcitor natural in loc de zahar brun. Era suficient de dulce pentru gustul meu.
Alte retete cu dovleac aici.

 

INGREDIENTE

  • 170 gr de ciocolata neagra
  • 300 gr de piure de dovleac copt
  • 4 oua
  • 10-15 picaturi de indulcitor natural stévia cu aroma de migdale amara
  • 80 gr indulcitor natural érythritol (in loc de 100 gr zahar brun)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 20 migdale intregi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb):

Pregatiti inainte piureul de dovleac.

Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie).
Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa intre usor in el.

Scoateti din cuptor si lasati un pic sa se raceasca.

Indepartati coaja cu un cutit sau scobiti si adunati 'carnea' de dovleac intr-un castron.

Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.

Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie sau la microunde (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.

Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.

Bateti ouale intregi cu indulcitorurile (sau cu zaharul) timp de 5 minute.

Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-dovleac.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute.

Cand suprafata incepe sa crape opriti, trebuie sa ramana moale dedesupt.

Lasati-o 10 minute in cuptorul oprit, apoi scoateti si  lasati sa se raceasca complet in tava.

Taiati in portii si serviti .

Eu am servit-o cu unt din mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec margareta