Prăjitură cu Finetti şi frişcă

de botcrina in Prajituri, 16 Mar 2014 | 22644 vizualizari

 

Este foarte simplă, rapidă şi gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 vf. de cuţit de sare
  • Crema
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 g Finetti
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • bombonele pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Finetti şi frişcă:

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea.

Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina.

Amestecăm uşor de jos în sus ca să nu se lase.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi punem compoziţia în aceasta şi o dăm la copt, în cuptorul încălzit înainte, la o temp. de 180 de grade.

Când este gata scoatem pandişpanul din cuptor şi lăsăm la răcit.

Mixăm frişca până se întăreşte apoi încorporăm puţin câte puţin în aceasta finnetti, până devine o cremă omogenă.

Dăm crema la frigider pănă la răcirea prăjiturii.

Când este răcit pandişpanul îl tăiem pe la mijloc în două jumătaţi egale, apoi fiecare jumătate se taie pe lungime  astfel încât să obtinem 4 foi.

Se umplu foile cu cremă, apoi se decorează cu bombonele şi cubuleţe din coajă de portocală confiată.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate umple şi cu o altă cremă

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu Finetti şi frişcă-0
Prăjitură cu Finetti şi frişcă-1
Prăjitură cu Finetti şi frişcă-2
Prăjitură cu Finetti şi frişcă-3
Prăjitură cu Finetti şi frişcă-4
Prăjitură cu Finetti şi frişcă-5

COMENTARII (18)

botcrina

botcrina 1

17.03.2014, 08:29

Multumesc tuturor!

ioana9030

ioana9030 1

19.03.2014, 18:46

ai putea sa mai lucrezi la decorarea prajiturii...

delia64

delia64 1

21.03.2014, 23:49

Buna tare prajitura ta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!