Prăjitură cu Finetti şi frişcă

de botcrina in Prajituri, 16 Mar 2014 | 23421 vizualizari

 

Este foarte simplă, rapidă şi gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 vf. de cuţit de sare
  • Crema
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 g Finetti
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • bombonele pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Finetti şi frişcă:

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte.


Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea.


Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina.


Amestecăm uşor de jos în sus ca să nu se lase.


Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi punem compoziţia în aceasta şi o dăm la copt, în cuptorul încălzit înainte, la o temp. de 180 de grade.


Când este gata scoatem pandişpanul din cuptor şi lăsăm la răcit.


Mixăm frişca până se întăreşte apoi încorporăm puţin câte puţin în aceasta finnetti, până devine o cremă omogenă.


Dăm crema la frigider pănă la răcirea prăjiturii.


Când este răcit pandişpanul îl tăiem pe la mijloc în două jumătaţi egale, apoi fiecare jumătate se taie pe lungime astfel încât să obtinem 4 foi.


Se umplu foile cu cremă, apoi se decorează cu bombonele şi cubuleţe din coajă de portocală confiată.


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

se poate umple şi cu o altă cremă

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu Finetti şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

botcrina 1

17.03.2014, 08:29

Multumesc tuturor!

ioana9030 1

19.03.2014, 18:46

ai putea sa mai lucrezi la decorarea prajiturii...

delia64 1

21.03.2014, 23:49

Buna tare prajitura ta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers (2)