Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză

de diaconta in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3567 vizualizari

 

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă,dar foarte gustoasă.
Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie,am redus doar cantitatea de zahăr.
Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză.Nouă ne-au plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi(tava 38x25cm):

  • 15 linguri suc de rosii
  • 15 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am folosit 750 g)

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri griş
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză:

Pentru foi am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul.Am adaugat praful de copt stins cu lamâie,sarea si aromele,apoi am încorporat treptat faina,pna ce am obtinut un aluat elastic,destul de tare ca sa putem întinde foile.


Eu am folosit 750 g de faina,dar s-ar putea sa fie nevoie sa mai putina sau sa mai adaugati.


Aceasta depinde mult de estul ingredientelor,precum si de tipul fainii folosite.


Am pus aluatul acoperit cu o folie,la frigider pentru jumatate de ora.


Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii.


Pentru a lucra mai usor,eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii,întind foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care le coc.


Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta într-o alta tava.


Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.


Pentru umplutura,am pregatit mai întâi grişul.


Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar.Când a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie,amestecând cu un tel.


Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa deoarece se va îngrosa dupa ce se raceste.


L-am lasat la racit.


Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar,smântâna,vanilia,coaja de lamâie.


Apoi am încorporat si grisul racit.


Dupa ce foile s-au racit,am pus umplutura si le-am lasat la frigider peste noapte,astfel foile se vor înmuia foarte bine.


Am pudrat cu zahar.


Poftă bună !!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

diaconta 1

30.10.2015, 10:28

Multumesc Gicuta
Multumesc Andra
Multumesc Dantes

Valclaudia 1

29.11.2015, 08:04

Vaai, deci cum arata!! ... ....

diaconta 1

29.11.2015, 10:52

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU VISINE