Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză

de diaconta in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3083 vizualizari

 

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă,dar foarte gustoasă.
Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie,am redus doar cantitatea de zahăr.
Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză.Nouă ne-au plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi(tava 38x25cm):

  • 15 linguri suc de rosii
  • 15 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am folosit 750 g)

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri griş
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză:

Pentru foi am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul.Am adaugat praful de copt stins cu lamâie,sarea si aromele,apoi am încorporat treptat faina,pna ce am obtinut un aluat elastic,destul de tare ca sa putem întinde foile.

Eu am folosit 750 g de faina,dar s-ar putea sa fie nevoie sa mai putina sau sa mai adaugati.

Aceasta depinde mult de estul ingredientelor,precum si de tipul fainii folosite.

Am pus aluatul acoperit cu o folie,la frigider pentru jumatate de ora.

Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii.

Pentru a lucra mai usor,eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii,întind foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care le coc.

Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta într-o alta tava.

Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.

Pentru umplutura,am pregatit mai întâi grişul.

Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar.Când a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie,amestecând cu un tel.

Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa deoarece se va îngrosa dupa ce se raceste.

L-am lasat la racit.

Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar,smântâna,vanilia,coaja de lamâie.

Apoi am încorporat si grisul racit.

Dupa ce foile s-au racit,am pus umplutura si le-am lasat la frigider peste noapte,astfel foile se vor înmuia foarte bine.

Am pudrat cu zahar.

Poftă bună !!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză-0
Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză-1
Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză-2
Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză-3
Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

diaconta

diaconta 1

30.10.2015, 10:28

Multumesc Gicuta
Multumesc Andra
Multumesc Dantes

Valclaudia

Valclaudia 1

29.11.2015, 08:04

Vaai, deci cum arata!! ... ....

diaconta

diaconta 1

29.11.2015, 10:52

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!