Prajitura cu foi de napolitana

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 34390 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana  

Blat:

  • 6 albusuri;
  • 7 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cana de rahat taiat cubulete mici;
  • 1 cana de nuca prajita si maruntita; 

Crema:

  • 6 galbenusuri;
  • 7 linguri de zahar pudra;
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Blat:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina


Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca


Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit


Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea


Crema:


Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc


Se adauga untul si se mai tine pe foc pana se ingroasa


Asamblare:


Una din foile de napolitana se pune pe o planseta peste care se pune jumatate din crema


Peste crema se pune blatul


Se pune apoi restul de crema si cealalta foaie de napolitana


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 12:45

multumesc Miuta

bursulica 1

19.03.2012, 22:42

Super!!!! O prajitura reusita!!!!

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 23:04

multumesc bursulica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana si crema caramel