Prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta

de Valclaudia in Prajituri, 29 Noi 2015 | 9430 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 3 oua mari de casa
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana nuca prajita si macinata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare de Himalaya
  • 3 linguri miere poliflora
  • cca 1/2 kg faina alba praspat cernuta

Crema:

  • 700 g smantana proaspata
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ricotta

Pentru kranz:

  • 1 cana nuca taiata grosier
  • 150 g zahar tos

   

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta:

Pentru inceput preparam Kranzul:


-punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestcam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon.


-lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim kranzul cu un facalet.


Pentru foi punem ouale,zaharul, mierea, nuca prajita si macinata, sarea de Himalaya, bicarbonatul intr-un castron incapator.


Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit cel putin o jumatate de ora.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Impartim aluatul in 4, apoi intindem pe rand cel;e patru foi si le coacem pe dosul tavii pana devin aurii. Inainte de a da tava la cuptor intepam foile din loc in loc cu furculita.


Lasam foile la racit si ne ocupam de prepararea cremei:


-mixam smantana cu ricotta si zaharul pudra si cel vanilat pana obtinem o crema pufoasa.


Asamblarea:


-asezam prima foaie, ungem crema in strat consistent pe intreaga suprafata, presaram Kranz, asezam restul foilor peste care din nou vom unge cate un strat de crema si presaram kranz.


Dam prajitura la rece peste noapte sa se fragezeasca foile, a doua zi portionam si servim.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

29.11.2015, 20:57

O bunatate!

miki_a 1

30.11.2015, 13:49

Tare buna trebuie sa fie, mai ales ca are nuca caramelizata!!!!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:16

O prajitura minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Rulada pentru MAMA