Am pregatit cea mai rapida si parfumata prajitura .O pot prepara chiar si incepatorii,succesul va fi garantat.
Data viitoare,chiar daca este delicioasa si asa, ma voi juca un pic cu ingredientele, o voi imbogati cu fructe uscate,sirop de portocale...:)
Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.
Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,foc mediu.
Daca folosim tava de yena nu o mai ungem cu nimic.
Intre timp,pregatim siropul de zahar ars.
Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa .Punem coaja de lamaie.Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.
Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !
O portionati rece,daca aveti rabdare .:))
Parol, este delicioasa si manjita cu putina miere ! :))