Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

de Toamna07 in Prajituri, 24 Mar 2014 | 41418 vizualizari

 

Am pregatit cea mai rapida si parfumata prajitura .O pot prepara chiar si incepatorii,succesul va fi garantat.
Data viitoare,chiar daca este delicioasa si asa, ma voi juca un pic cu ingredientele, o voi imbogati cu fructe uscate,sirop de portocale...:)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU O TAVA - MARIMEA DE 22/30 :
  • 4oo g foi de placinta
  • 300 g smantana 12% grasime sau iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • Siropul din zahar ars :
  • 7 linguri de zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • esenta de lamaie (optional)
  • zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de placinta (greceasca):

Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.

Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,foc mediu.

Daca folosim tava de yena nu o mai ungem cu nimic.





Intre timp,pregatim siropul de zahar ars.

Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa .Punem coaja de lamaie.Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.

Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !

O portionati rece,daca aveti rabdare .:))

Parol, este delicioasa si manjita cu putina miere ! :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de placinta (greceasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sotto 1

27.03.2014, 12:27

Am facut aceasta prajitura minunata , simpla si delicioasa

MIUTA 1

28.03.2014, 12:49

Toamna07 1

01.04.2014, 13:32

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca