Prajitura cu foi de placinta (greceasca)

de Toamna07 in Prajituri, 24 Mar 2014 | 49066 vizualizari

 

Am pregatit cea mai rapida si parfumata prajitura .O pot prepara chiar si incepatorii,succesul va fi garantat.
Data viitoare,chiar daca este delicioasa si asa, ma voi juca un pic cu ingredientele, o voi imbogati cu fructe uscate,sirop de portocale...:)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU O TAVA - MARIMEA DE 22/30 :
  • 4oo g foi de placinta
  • 300 g smantana 12% grasime sau iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • Siropul din zahar ars :
  • 7 linguri de zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • esenta de lamaie (optional)
  • zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de placinta (greceasca):

Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.

Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,foc mediu.

Daca folosim tava de yena nu o mai ungem cu nimic.





Intre timp,pregatim siropul de zahar ars.

Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa .Punem coaja de lamaie.Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.

Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !

O portionati rece,daca aveti rabdare .:))

Parol, este delicioasa si manjita cu putina miere ! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de placinta (greceasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sotto 1

27.03.2014, 12:27

Am facut aceasta prajitura minunata , simpla si delicioasa

MIUTA 1

28.03.2014, 12:49

Toamna07 1

01.04.2014, 13:32

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu gris