Prajitura cu gem de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2013 | 47815 vizualizari

 

Mi-a cam parlit-o cuptorul dar n-a ramas nemancata.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 1 pachet margarina rama
  • 300 g zahar farin
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • o ceasca si jumatate de cafea ( din aceea mai mica)cu lapte

Bezeaua

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 1 borcan de 400 cu gem de caise
  • facultativ miez de nuca adaugat in gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise:

Blatul:


Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam.Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt..Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina (20/30 tava),o dam la cuptor.


Cand este pe jumatate coapta o scoatem si intindem gemul de caise si albusurile batute spuma cu zaharul si o dam din nou la cuptor cu focul mic.


Bezeaua trebuie sa se usuce.Se taie rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Toamna07 1

15.04.2013, 12:41

AAAAAAAAAAAA, CU LAPTE !
GATA, ACUM AM FOST MULT MAI ATENTA.
PUPICI!

Larisel 1

10.12.2013, 15:00

Hehe este prima prajitura pe care am facut-o, doar ca era cu gem de prune
Ce bine a iesit, yummy

ryta 1

02.04.2014, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si bezea