Desert prajitura cu gem de zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Noi 2020 | 2913 vizualizari

 

La multi ani mie, de Sf. Clement !

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 galbenusuri
  • 250 g margarina unirea
  • 260 ml lapte
  • 150 g zahar farin
  • 1 pliculet praf de copt
  • 30 g cacao
  • 300 g faina
  • gem de zmeura
  • glazura
  • 6 albusuri + 3 albusuri ( am avut in plus niste albusuri)
  • praf de sare
  • 250 g zahar farin
  • 200 g nucu prajite si taiate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de zmeura:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm.

Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul cate unul si am mixat. Apoi am adaugat laptele, am omogenizat, praful de copt, cacao si la final faina. Amestecul obtinut l-am pus in tava. Am data tava la cuptor preincalzit la 180 grade, cat sa se coaca pe jumatate.Intre timp am batut albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca prajita si tocata.

Am scos tava din cuptor dupa ce s-a copt pe jumatate, am intins gemul de zmeura, apoi glazura de bezea cu nuca. Am bagat din nou tava la cuptor, am redus focul si am lasat pana ce bezeaua a inceput sa se usuce . Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat prajitura. Reteta asta e de la bunica din partea sotului, eu am redus din zahar si am cantarit ingredientele, erau date cu ceasca, lingura, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

25.11.2020, 20:19

Vrei sa spui, a fost.....mai are o bucatica Vali, o legumeste....

oanapl 1

26.11.2020, 22:46

Ce bunătate!

RuxyRux 1

30.11.2020, 21:33

Frumoasa prajitura...sa ne traiesti Clemisoara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao