Prajitura cu gem si bezea

de Criss in Prajituri, 11 Noi 2016 | 1496 vizualizari

 

Pentru ca am camara plina cu gemuri si nu le mananca nimeni (anul viitor sigur nu mai fac :P ) si pentru ca am vrut altceva decat clatite, azi am facut o prajitura simpla cu gem si bezea. Prajitura aceasta e foarte simplu de facut si merge foarte bine cu alta umplutura in loc de gem, de esemplu cu mere. cu branza dulce si stafide, cu visine, prune, etc.

 

INGREDIENTE

  •  -3 galbenusuri
  • -180 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -200 ml lapte
  • -200 gr faina
  • -1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -100 g zahar
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • -1 borcan gem de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se mixeaza pana cand devine o compozitie omogena de consistenta unei smantani groase.

Se toarna amestecul intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura aproximativ 20 minute. In timp ce prajitura se coace, pregatim bezeaua. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga zeama de lamaie, care are rolul de a face bezeaua crocanta la exterior si moale si pufoasa in interior. (Asta daca nu prindeti o zi ploioasa si umeda, ca se duce naibii toata bezeaua. :P )

Dupa cele 20 minute, se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gemul de capsuni si se acopera cu bezea, apoi se introduce in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa prajitura 10 minute sa se usuce bezeaua si sa nu se inchida prea tare la culoare. Vorbesc strict de cuptoarele simple de aragaz, cum am eu. La cele electrice probabil se procedeaza altfel.

Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie cu un cutit bine ascutit.

Tips: Gemul se poate amesteca cu nuca prajita si tocata grosier. La fel si in bezea se poate adauga nuca macinata si deja prajitura va fi cu mult mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.11.2016, 21:29

Este o prajitura simpla si buna, exact cum imi place mie!

Criss 1

12.11.2016, 05:32

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 16:37

buna, buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea