Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

de Criss in Prajituri, 11 Noi 2016 | 33683 vizualizari

 

Pentru ca am camara plina cu gemuri si nu le mananca nimeni (anul viitor sigur nu mai fac :P ) si pentru ca am vrut altceva decat clatite, azi am facut o reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa. Prajitura aceasta e foarte simplu de facut si merge foarte bine cu alta umplutura in loc de gem, de exemplu cu mere, cu branza dulce si stafide, cu visine, prune. Reteta va iesi la fel de buna oricum alegeti sa o adaptati!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

  • 3 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa:

Preparare Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se mixeaza pana cand devine o compozitie omogena de consistenta unei smantani groase.
Se toarna amestecul intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura aproximativ 20 minute. In timp ce prajitura se coace, pregatim bezeaua. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga zeama de lamaie, care are rolul de a face bezeaua crocanta la exterior si moale si pufoasa in interior. (Asta daca nu prindeti o zi ploioasa si umeda, ca se duce naibii toata bezeaua. :P )
Dupa cele 20 minute, se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gemul de capsuni si se acopera cu bezea, apoi se introduce in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa prajitura 10 minute sa se usuce bezeaua si sa nu se inchida prea tare la culoare. Vorbesc strict de cuptoarele simple de aragaz, cum am eu. La cele electrice probabil se procedeaza altfel.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie cu un cutit bine ascutit.
Tips: Gemul se poate amesteca cu nuca prajita si tocata grosier. La fel si in bezea se poate adauga nuca macinata si deja prajitura va fi cu mult mai buna.

Ne-a placut mult si varianta propusa de Pusa - Desert prajitura cu mere si bezea dar si varianta Roxanei arata GROZAV! - Desert prajitura cu mere si bezea

Si daca tot suntem la deserturile cu bezea, ce zici de aceasta Prajitura cu Blat de Bezea?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.11.2016, 21:29

Este o prajitura simpla si buna, exact cum imi place mie!

Criss 1

12.11.2016, 05:32

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 16:37

buna, buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea