Prajitura cu iaurt

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 5855 vizualizari

 

Deschid frigiderul ,ma documentez,deschid dulapul ''cu minuni'' si ma apuc de treaba,cam asa fac eu ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
  • 300 g smantana grasa 40 % grasime + 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 15 g gelatina
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 lingurite dulceata fragi
  • 200 g zahar
  • 60 g zahar farin
  • Glazura
  • serbet de vanilie
  • sos de ciocolata
  • Pentru inmuiat piscoturi
  • 2 pliculete cu ness
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa.


Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la final turnam galbenusurile.Imbracam o cratita cu folie alimentara ( eu am folosit o cratita ovala ),am inmuiat piscoturile in ness-ul frecat cu apa rece,nu foarte mult sa nu se flescaiasca.


Asezam piscoturile pe marginea cratitei. Apoi taiem banana in bucatele mai mici,din loc in loc punem dulceata de fragi,apoi turnam o parte din compozitie,punem si restul de banana si dulceata.


Am taiat capetele piscoturilor,pentru ca erau mai inalte decat compozitia si le-am asezat ca baza.Am lasat la rece cca 3-4 ore,apoi am rasturnat prajitura pe un platou si am glazurat cu serbet de vanilie si sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Adele 1

15.11.2014, 10:02

kukibella 1

15.11.2014, 11:59

Rocsi 1

15.11.2014, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt