Prajitura cu iaurt / fara coacere

de Lorra in Prajituri, 22 Noi 2011 | 88766 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere.
Nu i-am facut o decorare mai prezentabila din cauza timpului ce ma presa, dar este tare buna, Data viitoare o voi face mai dichisita :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 200 gr. pesmet
  • 150 gr. unt 
  • 2 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema :
  • 500 gr. iaurt capsuni
  • 500 gr. frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt / fara coacere:

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).

Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema.

Se amesteca bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform.Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

pentru o tava de 30/25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt / fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.01.2015, 11:34

Lorra 1

29.01.2015, 18:27

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!