Desert prajitura cu iaurt fara coacere

de Lorra in Prajituri, 22 Noi 2011 | 107826 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere. Nu i-am facut o decorare mai prezentabila din cauza timpului ce ma presa, dar este tare buna. Data viitoare o voi face mai dichisita :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g pesmet
  • 150 g unt 
  • 2 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 500 gr iaurt capsuni
  • 500 g frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt fara coacere:

Blat: Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).

Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Crema: Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune apoi pe foc, amestecand usor, pana se topeste (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata apoi in toata crema. Se omogenizeaza bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform. Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 30x25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca si kiwi