Prajitura cu iaurt si piersici

de Patricia Iordache in Prajituri, 21 Mai 2013 | 39053 vizualizari

 

Multumesc bucatarasului miremirc pentru aceasta reteta. Absolut delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. (44 piscoturi)
  • 150 gr. crema de branza Almette cu smantana
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml. frisca lichida
  • 500 gr. iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 2 borcane cu compot piersici
  • 50 ml. frisca (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:

Punem gelatina la hidratat in 200 ml. zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.


Tapetam o forma de chec ( a mea 11x36 cm )cu folie alimentara.


Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea fomei de chec. Trecem fiecare piscot prin zeama de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec.


Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere (nu mai incheaga).

Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma.


Crema obtinuta o turnam in forma de chec, fara sa acoperim piscoturile.


Din loc in loc am pus jumatati de piersica intregi, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.


Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.


Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.


Decoram cu felii subtiri de piersici din compot si cu putina frisca.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Criss 1

08.12.2014, 13:09

amalia_amy 1

10.01.2015, 21:50

reteta de milioane...pacat k nu pot sa va arat poza...a iesit perfect

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si mere