Prajitura cu jeleu de citrice

de _Alina_ in Prajituri, 17 Dec 2014 | 3520 vizualizari

 

Dragii mei, va poftesc la o prajiturica racoritoare inspirata de fiul meu. Am mers in vizita la prietenii nostri, iar el si-a dorit sa le pregatim ceva cu portocala si ciocolata, iar dorinta i-a fost indeplinita. :))

 

INGREDIENTE

  • Jeleu de citrice
  • 250 ml suc proaspat de citrice (sucul de la: 3 portocale, 2 mandarine si 1/2 lamaie)
  • 50 g zahar
  • 4 g gelatina
  • 20 ml apa rece
  • Blat:
  • 5 oua foarte mari(XL)
  • 150 g zahar
  • 135 g faina
  • 25 g cacao
  • 50 g Rama mit Butter topit/ulei/unt
  • coaja de la o portocala
  • Crema:
  • 400 g smantana lichida
  • 50 g iaurt natural
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pt insiropat:
  • 30 ml sirop de citrice
  • 70 ml apa plata
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lgt rama mit butter/unt/ulei de palmier
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de citrice:

Jeleu de citrice


1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa.


2. Pune sucul proaspat stors si strecurat intr-un vas impreuna cu zaharul, amesteca si incalzeste-l usor. Adauga gelatina hidratata si amesteca pana se topeste.


3. Unge o forma de gheata cu putin ulei, apoi toarna sucul in forma si introdu in congelator 2-3 ore (pana cand ingheata).


4. Le scoti de la congelator cu 5-10 minute inainte de a le folosi si te ajuti de o lingurita ca sa le scoti din forma.


Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.


4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga margarina topita si inglobeaz-o usor cu mixerul.


5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.


7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in doua pe orizontala.


Crema:


ATENTIE!!! Prepari crema in momentul in care asamblezi prajitura.


1. Hidratezi gelatina in apa timp de 10 min si dizolvi pe baie de aburi.


2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata, adaugi iaurtul si gelatina hidratata si mixezi bine.


Glazura de ciocolata


Rupi ciocolata in bucati si o pui impreuna cu 80 g smantana lichida pe foc potrivit. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata. Opresti focul si adaugi restul de smantana lichida apoi amesteci energic. Adaugi rama mit butter/uleiul de palmier si amesteci bine.


Asamblare:


1. Tapeteaza tava in care ai copt blatul cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi pui 4-5 linguri de crema, asezi jeleul de citrice apoi torni restul de crema deasupra si nivelezi cu o spatula. Pui cealalta felie de blat si o insiropezi apoi introduci tava in frigider pentru 3-4 ore sau in congelator macar o ora.


2. Scoti prajitura de la frigider, o scoti din tava, o portionezi si pui deasupra glazura.


S-aveti pofta!


Nota: ar fi bine daca ati pregati crema in doua transe fiindca daca nu va miscati destul de repede exista riscul sa se intareasca inainte de a o aseza pe blat....va spun din experienta. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

18.12.2014, 11:38

asta merge la favorite

Panacris 1

19.12.2014, 09:40

Teo 1

28.01.2015, 21:13

Interesanta cu acest jeleu,chiar vreau sa incerc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de mure