Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

de Julie in Prajituri, 3 Aug 2010 | 6594 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, racoritoare, acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250- 300 g biscuiti
  • 50 g alune sau nuci
  • 100 g unt moale
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar farin
  • 70-100 ml lapte dulce
  • Pentru jeleu:
  • 500 g prune
  • 1/2  cana  zahar
  • 20 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti:

Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate.

Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.

Putem monta prajitura in forma de  tarta:  blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra.  Sau o putem monta in forme individuale.
Eu am imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.

Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Julie 1

06.08.2010, 12:17

Merci,Bianca! A fost buna rau! ma gandesc acum sa incerc si cu alte fructe!

adry88 1

03.06.2011, 21:22

bune

jolygina 1

01.12.2012, 17:20

cat de bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

ieri la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa