Desert prajitura cu krantz

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 39306 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preluat-o de la Violeta (vio_dreams) careia vreau sa-i multumesc! Intr-adevar este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 25 linguri cu zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 6 linguri cu faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Crantz:
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu krantz:

Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde compozitia cu o paleta. Se coc foile pe rand, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa apoi la racit.

Crema: Galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se ingroasa, iar cand este gata se dau la rece. Untul moale se amesteca bine cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura din crema de oua rece. La final se adauga esenta de vanilie.

Crantz: Se ia o tigaie si se pune la topit zaharul. Cand este caramelizat se adauga nuca, apoi se rastoarna pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor de lemn se sfarama crantzul pus intr-un prosop de panza.

Asamblare: Prima foaie- 1/3 din crema- a doua foaie- 1/3 din crema- a treia foaie- restul de crema- nuca cu crantz sfaramata. Se da la frigider pentru cel putin o ora sau chiar mai mult ca sa poata fi taiata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu krantz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si caramel