Prajitura cu mac si crema de ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 14 Sep 2014 | 3941 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 gr. umplutura de mac (din comert, in conserva)

Sirop:

  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 sticluta esenta de vanilie

Crema:

  • 500 ml frisca vegetala
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao

Decor:

  • cca.100 gr. carlionti de ciocolata amaruie
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de ciocolata:

Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine.


Blatul se prepara astfel:


-preincalzim cuptorul la 165 grade;


-separam albusurile de galbenusuri;


-batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma;


-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul;


-adaugam rand pe rand apa minerala,mixam in continuare la viteza mica a mixerului;


-renuntam la mixer, adaugam cate putina spuma si cate o lingura faina alba proaspat cernuta, pana cand incorporam toate cantitatile;


-ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amesteculobtinut si il nivelam in tava;


-din loc in loc punem umplutura de mac din conserva, ajutandu-ne de o lingurita;


-dam tava la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava la racorit;


Pentru sirop; punem apa la foc cu zaharul si vanilia. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca complet.


Dupa ce s-a racit siropul, il turnam peste blatul racit din tava si il lasam pana a doua zi sa se absoarba uniform in blat.


Crema: 250 ml frisca lichida se incalzesc la foc mic impreuna cu 200 gr. ciocolata amaruie. Lasam focul mic, sa nu dea frisca in colocot, amestecam pana obtinem o crema de ciocolata omogena.


Lasam crema sa se raceasca complet,apoi o dam pentru cel putin 1 ora la rece.


Mixam crema de ciocolata cu restul de frisca.


Repartizam uniform 80% din cantitatea de crema peste intregul blat.


In restul de crema adaugam 1 lingura pudra cacao.


Taiem marginile prajiturii, apoi portionam dupa preferinta.


Asezam fiecare portie pe hartiuta de briosa, decoram cu crema ranasa, carlionti de ciocolata si visina.


Dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

15.09.2014, 05:54

Adele 1

15.09.2014, 09:39

Rocsi 1

15.09.2014, 20:15

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac