Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

de Rocsi in Prajituri, 22 Oct 2020 | 3426 vizualizari

 

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici aromate, iar partea crocanta a fost data de fulgii de migdale si bucatelele de ciocolota. Cum sa nu ii cuceresti pe cei dragi, daca intr-o prajitura pui tot ce le place? Poate o pregatiti si voi, chiar si cu alte fructe! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 150 gr zahar
    • 5 linguri ulei
    • 125 gr iaurt
    • 9 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema mascarpone:
    • 250 gr mascarpone
    • 1 ou mic
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 piersici nu prea moi
    • 3-4 linguri bucatele de ciocolata
    • 2 linguri fulgi de migdale
    • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Adaugati iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, pana faina este bine incorporata.

Crema mascarpone: Mixati intr-un bol mascarponele cu zaharul. Adaugati oul, vanilia si mixati pana sunt incorporate. Piersicile spalate, le indepartati samburii si le taiati cubulete. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati compozitia de blat, apoi puneti crema mascarpone, din loc in loc, cu o lingura. Asezati bucatile de piersici, apoi ciocolata si deasupra fulgii de migdale. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade C. Dupa 40-45 de minute este gata. Faceti testul cu scobitoarea inainte sa o scoateti din cuptor. Cand este gata, o lasati sa se raceasca. O pudrati cu putin zahar, o portionati si serviti din ea cu placere!

Este super buna, cu de toate, deci toata lumea ar trebui sa fie multumita! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de duminica