Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Iun 2015 | 63807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 4 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 120 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 30 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata:

Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.

Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit de sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul. Impartim compozitia egal in doua boluri.

Tapetam o tava de 20x24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.

Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si in 10-12 minute.

Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.

Lasam sa se raceasca foile, apoi desprindem hartia de copt.

Crema: Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.

Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.

Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.

Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi...o mancam cu lingura :))).

Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.

Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Portionam cu un cutit umed, subtire.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

15.06.2015, 21:00

As manca o prajitura din asta si cu ochii inchisi, dar acum

Alexandra Burz 1

29.06.2015, 00:02

mihaelar63 1

29.03.2021, 00:09

Iar ma uit , iar imi ploua in gura )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel