Prajitura cu mascarpone si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Iun 2015 | 9661 vizualizari

 

Trebuia sa-mi inving teama de gelatina, odata si odata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500g mascarpone Delaco (2 cutii)
  • 300ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 400g visine
  • SIROP
  • zeama de visine
  • apa
  • 3-4 linguri zahar
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata
  • 200ml smantana
  • 50g unt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si visine:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul.


Se pune faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor.


Se pune intr-o tava (30x24) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.


Se lasa se se raceasca si se taie in doua.


Visinile se pun la scurs intr-o strecuratoare.


Se pune gelatina la inmuiat in apa.


Se mixeaza mascarpone cu smantana si zaharul pudra.


Se adauga gelatina si visinile si se amesteca.


Din zeama lasata de visine cu apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit.


Se tapeteaza tava in care am facut blatul cu filie alimentara si se pune prima jumatate de blat.


Se insiropeaza moderat cu siropul rece.


Se pune crema si se niveleaza.


Se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza, se strange fofia deasupra si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Tentru glazura se pune smantana pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata.


Se adauga untul si se omogenizeaza.


Se scoate prajitura din frigider, se scoate din folie si se glazureaza.


Pofta Buna!




 

TIPS-URI

1

Este bine daca sta la frigider de seara pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

27.06.2015, 00:19

tarasmariana 1

04.07.2015, 22:15

MotanLaOale 1

04.07.2015, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Blanc cu lamaie