Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

de lucy2002 in Prajituri, 28 Noi 2019 | 10125 vizualizari

 

O prajitura de post cu mere foarte, foarte, buna!  Am avut pe langa mine pofticiosi care nu au avut rabdare sa se racoreasca prajitura si sa o portionez frumos, asa ca, asta-i rezultatul :D
Un adevarat deliciu de post pentru care cu siguranta ingredientele le aveti deja in casa: ulei, apa minerala, faina, mere
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:
  • ALUAT
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 550-600 gr faina alba ( depinde de tipul de faina poate intra mai mult sau mai putin)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 1,300 kg de mere
  • 100 gr de zahar ( sau dupa gustul vostru)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. 

Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse.

Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam vreo 10 minute pana sunt inmuiate bine. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat, scortisoara si amestecam bine, lasam sa se racoreasca.

Trecem la prepararea aluatului pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul si zaharul si mixam foarte bine pana se dizolva zaharul si compozitia va avea consistenta de unt topit. Adaugam sarea, praful de copt, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam pe rand faina, framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Scoatem aluatul de la figider (dupa ce a stat 30 minute) si-l impartim in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului (dam forma tavii in care coacem prajitura) dupa care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc foaia cu o furculita, punem merele si le intindem uniform pe toata suprafata foii.  La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat, o intindem si revenim cu ea peste stratul de mere. Acelasi procedeu, intepam foaia cu furculita din loc in loc cu atentie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade si o lasam 30-35 minute sau pana devine aurie.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine pentru a fi portionata frumos.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat  si ...pofta buna!

Mai puteti incerca si Prajitura cu mere - de post sau varianta cu foi pentru Prajitura de post cu mere

Delicioasa si usor de facut, in doar cativa pasi simpli este si Prajitura de post cu mere si nuci

 

TIPS-URI

1

lasati prajitura sa se racoreasaca, apoi o portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere