Prajitura cu mere si bezea

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 169954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri zahar + 8 linguri pentru bezea
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 kg mere pentru umplutura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) punem aluatul si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.

Merele curatate si date pe razatoare le calim cu zahar dupa gust si le lasam la racit.

Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate punem merele deasupra

Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat le batem spuma tare cu 8 linguri de zahar, le punem peste mere si bagam iar la cuptor pana bezeaua devine aurie.

Se taie dupa ce se raceste.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Pushaa

Pushaa 1

22.12.2013, 19:22

marci49

marci49 1

29.04.2014, 08:24

pare buna,asa ca am sa o incerc.multumesc pt reteta !

ryta

ryta 1

12.10.2014, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53