Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.
Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.
Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.
Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.
Se taie dupa ce se raceste.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult