Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi in Prajituri, 15 Oct 2018 | 3830 vizualizari

 

O prajitura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar stratul crocant de deasupra completeaza perfect totul! Cand aveti ocazia si chef de o prajitura, sa o incercati si voi!
Multumesc Katty pentru reteta (https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-branza-si-mere-84129.html)
Ce am schimbat eu fata de reteta originala: am folosit indulcitor in loc de zahar, amestec de turta dulce in loc de scortisoara, iar la partea crocanta am pus in plus musli si stafide. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 130 gr unt
    • 110 gr indulcitor pulbere
    • 2 linguri ulei
    • 2 oua
    • 220 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 2 lingurite vanilie
    • 350 gr mere curatate si taiate cubulete
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingurita rasa amestec pentru turta dulce
    Pentru crema de branza:
    • 400 gr branza de vaci
    • 1 ou
    • 1 lingura faina
    • 3 linguri indulcitor pulbere
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru partea crocanta:
    • 70 gr unt
    • 70 gr indulcitor
    • 70 gr faina
    • 2 linguri musli cu fructe
    • 1 lingura stafide
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita amestec pentru turta dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti amestecul uscat peste compozitia de mai sus, treptat si mixati usor. Merele cubulete le amestecati cu zeama de lamaie, apoi le puneti peste aluat. Invartiti cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt, o tava de 23/23 cm. Rasturnati aluatul cu mere, nivelati.

Crema de branza: Mixati branza cu oul si indulcitorul. La final adaugati vanilia si faina. Puneti branza peste blat, o nivelati.

Partea crocanta: Intr-un vas amestecati untul rece cu indulcitorul, faina, praful de copt si amestecul pentru turta dulce, pana obtineti o consistenta nisipoasa. La final incorporati stafidele si musli. Acest amestec crocant il puneti peste branza, cu o lingura, din loc in loc, sa acoperiti aproximativ in totalitate toata suprafata prajiturii. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade. Lasati prajitura lac opt cam 40 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa se racoreasca, inainte sa serviti. Cat este calduta, o acoperiti cu folie alimentara pentru a nu se intari prea tare, partea de deasupra.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

18.10.2018, 17:31

ce prajitura delicioasa!

-Licurici- 1

18.02.2020, 09:09

Rocsi 1

19.02.2020, 18:10

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada