Prajitura cu mere si gris ( de post )

de Ina in Prajituri, 28 Aug 2010 | 42466 vizualizari

 

O prajitura simpla dar delicioasa, preluata de pe blogul Laurei Sava

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de mere
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • alune macinate
  • scortisoara
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris ( de post ):

Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc)


Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.


Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.


Cu o treime din margarina ungem tava ( eu am pus la prima tava cubulete, ca in reteta Laurei, dar daca merele nu-si lasa suficient suc risti sa obtii o crusta groasa la fundul tavii, iar prajitura se va taia mai greu ). Turnam in tava jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina, apoi imprastiem jumatate din cantitatea de mere cu scortisoara ( cu tot cu sucul lasat din mere ) , apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Presaram deasupra alune pisate .


Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca si taiem dupa preferinte.


Sursa


 

TIPS-URI

1

Desi prajitura nu are un blat mixat sau framantat, ea se va lega foarte bine in timpul coacerii, obtinand o prajitura de mere in straturi, ca atunci cand folosim o coca.

2

Se poate inlocui cu succes margarina cu unt, dar nu va mai fi o prajitura de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

laura_n 1

24.04.2013, 11:35

ce bestiala, bagam la seif!

Micutza Luana 1

24.04.2013, 17:05

bun bun

marianascarlat 1

24.04.2013, 17:51

Fac si eu! E foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kinder Milch Schnitte