Prajitura cu mere si gris ( de post )

de Ina in Prajituri, 28 Aug 2010 | 37218 vizualizari

 

O prajitura simpla dar delicioasa, preluata de pe blogul Laurei Sava

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de mere
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • alune macinate
  • scortisoara
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris ( de post ):

Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc)


Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.


Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.


Cu o treime din margarina ungem tava ( eu am pus la prima tava cubulete, ca in reteta Laurei, dar daca merele nu-si lasa suficient suc risti sa obtii o crusta groasa la fundul tavii, iar prajitura se va taia mai greu ). Turnam in tava jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina, apoi imprastiem jumatate din cantitatea de mere cu scortisoara ( cu tot cu sucul lasat din mere ) , apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Presaram deasupra alune pisate .


Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca si taiem dupa preferinte.


Sursa


 

TIPS-URI

1

Desi prajitura nu are un blat mixat sau framantat, ea se va lega foarte bine in timpul coacerii, obtinand o prajitura de mere in straturi, ca atunci cand folosim o coca.

2

Se poate inlocui cu succes margarina cu unt, dar nu va mai fi o prajitura de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

laura_n 1

24.04.2013, 11:35

ce bestiala, bagam la seif!

Micutza Luana 1

24.04.2013, 17:05

bun bun

marianascarlat 1

24.04.2013, 17:51

Fac si eu! E foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post