Prajitura cu miere si gris

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 7871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 linguri mari de miere
  • 11 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 3 lingurite rase de bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 100 g gris
  • 200 g unt 82% grasime
  • 70 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gris:

Se amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi pe dosul tavii (cu mare atentie si rabdare :D)

Se coc foile pana se auresc deasupra(vezi foto mai jos)

Pentru crema se pune laptele la fiert cu grisul amestecand continuu pana se ingroasa.Mixam untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema de gris racita.

Asamblare: foaie/1/2 din crema/foaie/gem/foaie/cealalta jumatate din crema si foaie.

Se da prajitura la loc racoros si umed peste noapte!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lavinia 1

01.01.2013, 09:25

multumesc

Rocsi 1

01.01.2013, 12:00

O bunatate de prajitura

Lavinia 1

01.01.2013, 14:57

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lamaie