Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2382 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema 1:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g mascarpone
  • Pentru crema 2:
  • 200 g mure
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon de porumb
  • Pentru ornat:
  • 50 g zahar
  • 40 g nuci
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava (30x18 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.

Topesti ciocolata la bain-marie.

Mixezi mascarpone pana devine cremoasa. Adaugi ciocolata topita si racita si mixezi pana obtii o crema omogena.

Pui murele la fiert cu zaharul pentru 5 minute, adaugi amidonul si mai lasi sa fiarba cateva minute (amestecand continuu), pana se ingroasa compozitia.

Blatul racit il tai in doua bucati egale (pe mijloc), si apoi fiecare parte o tai in 2, pe orizontala. Pui unul din blaturi pe platou, adaugi 1/3 din crema de ciocolata, pui alt blat, adaugi crema de mure, asezi al treilea blat, intinzi 1/3 din crema de ciocolata, asezi ultimul blat si intinzi restul de crema.

Pentru a carameliza nucile, pui zaharul pe foc mic, intr-o cratita si cand devine lichid adaugi nucile taiate marunt si amesteci repede, apoi rastorni compozitia pe o hartie de copt. Cu ajutorul ciocanului de snitele, maruntesti nucile invelite in hartie de copt si intr-un prosop. Adaugi nucile peste crema de ciocolata.

Dai prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o feliezi si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

11.01.2017, 14:39

delicioasa la cum arata

oanapl 1

11.01.2017, 18:43

Multumesc!

Ancutsa 1

27.05.2017, 18:19

Ooo, ce prajitura ciocolatoasa, arata grozav!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura MADNESS