Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2016 | 161456 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Reteta originala, ca sa zic asa, este cu crema de unt si cafea, dar tinand cont ca nu pot sa le dau copiilor crema cu cafea si nici nu le-ar placea, am schimbat putin crema. A iesit o prajitura delicioasa, iar fiul meu a spus ca e preferata lui din cate am pregatit de sarbatori.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina alba
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • sucul de la jumatate de lamaie

Pt. ornat:

  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1-2 linguri nesquik
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone:

Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.

Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie. 

Se intinde crema peste blat, se niveleaza iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de zeama de lamaie se poate folosi esenta de vanilie.

2

Se poate rade deasupra ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat