Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Mar 2020 | 8710 vizualizari

 

Pentru ca e frig afara si nu pot sa fac treaba in gradina azi am mesterit o prajitura. E una din prajiturile alea cu ce ai la indemana, mai ales ca acum e restrictie si nu te flenduresti toata ziua la magazin. Nuci am, inca rodeste batranul nuc, gem am ca am facut asta toamna, ceva faina am, gainile oua si eu fac prajitura.....:))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat cu albus si nuca ( dimensiuni tava 34/22 cm)
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pline varf cu nuca macinata
  • 3 linguri cu faina, lingura sa nu fie varfuita
  • 1 lingura cacao
  • Blat cu margarina sau unt( ce aveti la indemana )
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la o portocala nu foarte mare
  • Gem de caise facut in gospodaria proprie cu fructe din batranul cais....:D
  • Glazura
  • ciocolata topita + 1 lingura de ulei
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil):

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari lente de jos in sus incorporam ingredientele uscate. Tapetam tava cu hartie de copt ( dimensiune tava 34/22 cm ) intindem compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, este gata cand trece testul scobitorii ( eu am parlit-o nitel, dar se drege din cutit ). Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Blat cu margarina (unt). Cele 4 oua impreuna cu zaharul le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, apoi am taiat margarina feliute subtiri si am contiunuat s amixez ouale impreuna cu margarina. Praful de copt l-am pus in zeama de portocala apoi l-am adaugat peste amestecul de oua si margarina, la final am incorporat faina amestecand pana am obtinut un amestec omogen, am tapetat tava cu hartie de copt am compozitia in tava si am nivelat, apoi am bagat tava la cuptor pentru cca 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca

 Asamblare : Dupa ce se racesc blaturile, putem sa asamblam prajitura. Pentru ca blatul de albusuri l-am parlit nitel, l-am asezat in tava cu partea parlita in sus, l-am curatat si apoi am intins gemul; peste gem am pus blatul cu margarina in asa fel incat partea de deasupra sa fie peste gem, ca apoi sa rastorn intreaga prajitura in asa fel incat blatul cu margarina sa fie dedesupt si blatul cu nuca deasupra.

Am topit ciocolata pe care am amestecat-o cu o lingura de ulei si apoi am intins-o peste prajitura, apoi am presarat nuca macinata. Am lasat sa se raceasca ciocolata si apoi am portionat prajitura. E bine sa o lasati cateva ore sa se odihneasca sa poata intra gemul in blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec tricolor