Desert prajitura cu nuca si krantz

de diana_k in Prajituri, 19 Apr 2013 | 133750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si krantz:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la cuptor.

Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Cand s-a racit, se taie in doua pe orizontala.

Caramel :

Intr-o craticioara punem zaharul la foc mic sa se caramelizeze, iar cand devine auriu dam cratita deoparte si ametecam bine pana se topeste tot zaharul, apoi punem untul.

Cu miscari rapide stropim blaturile de prajitura cu acest sirop caramel.

Crema :

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si faina, adaugam 100 ml lapte rece si amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte se fierbe, apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa, adaugam vanilia si o lasam la racit.

Untul moale il adaugam in crema rece si mixam bine, bine pana obtinem o crema spumoasa.

Bezeaua: Cele 4 albusuri ramase de la crema le batem bine cu zahar impreuna cu sucul de lamaie, apoi punem vasul pe baie de aburi si  fierbem bezeaua pana se intareste....in tot acest timp batem cu telul.

Krantz:

Ungem o tava de inox cu ulei. Zaharul il caramelizam, punem nuca taiata si amestecam bine. Turnam caramelul pe tava si il lasam la racit. Apoi il sfaramam cu ajutorul ciocanului pentru snitele.

Asamblare:

Turnam peste primul blat jumatate din crema, punem al doilea blat, restul de crema, apoi bezeaua de albusuri si decoram cu krantz.

Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte sa o taiem.

 

TIPS-URI

1

 Am folosit  o tava mare de 28/38cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

15.05.2013, 21:11

super

adry88 1

16.05.2013, 09:39

wow! vreau si eu o bucatica

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:38

super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie