Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane

de Doinavar in Prajituri, 1 Mar 2013 | 40149 vizualizari

 

O prajitura rapida, pe care o stiu de pe vremuri, am gasit-o intr-un caiet de retete mai de demult. De fapt, mi-am notat-o atunci, dupa dictarea bunicii, dar n-am mai preparat-o pana acum. Au trecut cam 30 de ani. Dar niciodata nu este prea tarziu. Si este atat de buna si usor de preparat. Nu stiu de ce am asteptat pana acum?

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 150 g unt (margarina)
  • 150 g nuci
  • 4 galbenusuri
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 foi tip napolitate de ~30 x 20 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane:

Puneti intr-un castron 15o g zahar, untul taiat cubulete si galbenusurile, apoi amestecati pana aproape de omogenizare si adaugati esenta de rom si 20 g nuci macinate. Amestecati cu o spatula.

Puneti nucile ramase intr-o tigaie antiaderenta si tineti-le cateva minute la foc mic, sa se rumeneasca putin si sa devina crocante, apoi tocati-le marunt cu cutitul.

Puneti zaharul ramas la caramelizat, la foc mic, amestecand tot timpul ca sa nu se arda prea tare. Culoarea nu trebuie sa fie spre cafeniu inchis ci, mai degraba, ca o miere putin roscata.

Cand zaharul este caramelizat, adaugati nucile tocate si amestecul din castron, amestecati bine cu o spatula si lasati sa mai fiarba la foc mic, amestecand in continuu cam 4 minute. Luati crema de pe foc si lasati-o la racorit vreo 2-3 ore pana cand se ingroasa si este doar calduta.

Puneti toata crema pe prima foaie de napolitana, intindeti-o pana aproape de margini, asezati deasupra cea de-a doua foaie, presati cu mainile si acoperiti prajitura cu o greutate, ca sa stea la presat pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si sos caramel