Desert prajitura cu piscoturi

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Noi 2014 | 40853 vizualizari

 

Dupa cum urmeaza, am intrat la Merisor in ograda, era usa deschisa, deci e de bine, ce nu e de bine, este faptul ca putea sa-mi faca ea prajitura, sa nu mai muncesc eu, mai ales ca o tin toata saptamana-n carca....dar asta este, fiecare cu norocul lui.... Alta belea acum, nici nu-i de mirare la cat sunt de aiurita.....am incurcat un pic ouale....dar pana la urma a iesit bine. Eu am sa scriu reteta asa ''incurcata'' cum am facut-o eu, cine vrea se duca la Merisor, ca are usa deschisa si se uita cum e reteta ei....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 18 piscoturi

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 esente rom de la Dr.Oetker

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri amidon Dr.Oetker
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de lamaie
  • 200 g unt 65% grasime
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime
  • plus ciocolata alba pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste abusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Pregatim o tava 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si apoi asezam cele 18 piscoturi, apasam pe ele ca sa fie acoperite de blat. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca blatul.

Siropul: Punem apa cu zaharul la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.

Crema: Frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul si un praf de sare, adaugam si amidonul si subtiem cu lapte. Restul de lapte in punem pe foc pana se infierbanta, apoi turnam galbenusurile si avem grija sa amestecam tot timpul, pana se ingroasa crema. La final adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam untul la temperatura camerei. Mai lasam crema 10 minute la frigider.

Glazura: Ciocolata o maruntim, o punem intr-o craticioara, adaugam uleiul si smantana, punem pe foc sa se topeasca si avem grija sa nu fiarba. O folosim calduta.

Asamblare: Blatul il insiropam bine, mai ales prin partile unde am pus piscoturile. Intindem crema uniform, apoi glazura de ciocolata. Deasupra radem ciocolata alba. Dam tava la frigider pentru 1 ora si apoi o portionam, folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mioritica 1

07.11.2014, 17:24

Uleiul unde se pune

ioanal 1

03.12.2014, 19:26

crema se ingroasa?
daca o tai pe farfurie de craciun si o sa o las cateva ore pe tava nu mi se inmoaie crema?

Gicuta 1

17.11.2015, 14:17

Ce praji buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi