Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

de oanapl in Prajituri, 20 Oct 2017 | 6202 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei căreia îi mulțumesc. :*
Nu am respectat întru totul rețeta. Eu nu am folosit ciocolată albă în cremă, iar pentru ornat am folosit mai puțină ciocolată neagră și nu am pus biscuiți. Chiar și așa prăjitura a fost delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat (30 x 20 cm):
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 llinguri cacao
  • 10 pișcoturi
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • pentru cremă:
  • 400 g iaurt
  • 250 g mascarpone
  • 80g zahăr
  • 7 g gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • pentru ornat:
  • 50 g ciocolată neagră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine:

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la scurs. Cu sucul din conservă, însiropezi pișcoturile, dar nu foarte tare.

Separi albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bați împreună cu un praf de sare. Le mixezi până devin albe și dense, apoi adaugi zahărul măcinat treptat și mixezi până când obții o bezea lucioasă, fermă. Adaugi gălbenușurile și le încorporezi în bezea. Adaugi făina cernută cu bicarbonatul și cacaoa și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. 

La final adaugi și uleiul, omogenizezi și torni compoziția deasupra pișcoturilor. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 25 de minute.
Scoți prăjitura și o lași la răcit în tavă.
Separat, hidratezi gelatina în restul de suc de la conservă. 
Mixezi crema mascarpone cu zahărul măcinat apoi adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.

Gelatina o topești pe baie de aburi, apoi o adaugi în compoziția de iaurt și omogenizezi totul. Adaugi și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, torni crema, nivelezi frumos și dai la rece pentru minim o oră.
Ciocolata neagră o dai pe răzătoare și decorezi prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy