Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Apr 2021 | 19420 vizualizari

 

Ziceam ca stau cuminte si nu mai postez, dar mi-am pus in gand sa ajung la 1000 de retete cu dulciuri, deci mai am de muncit, circa si ceva vreo 200 + retete de dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • Piscoturi cca 80 buc ( am folosit o tava 36 / 24 cm )
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 800 ml apa
  • Krant
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca prajita
  • Frisca
  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 600 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 300 g frisca batuta
  • Crema cu mascarpone si caramel
  • 250 g
  • mascarpone
  • 130 g lapte condensat caramel DeLatte
  • 3 oua
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi si doua creme:

Sirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca.

Krant : Am pus sa se caramelizeze zaharul pana a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat nucile prajite, am omogenizat, apoi le-am asezat pe un fund uns cu ulei. Am lasat sa se raceasca bine apoi am maruntit.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudra le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am dat bolul cu frisca la frigider pana am avut nevoie de ea.

Crema vanilie : Am pus galbenusurile intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si amidonul si am mixat bine, apoi am adaugat laptele. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema sa ingrosat. Am tras de pe foc castronul, am transferat crema in alt castron, am adaugat esenta, am omogenizat si apoi am acoperit cu folie alimentara asezata direct pe crema sa nu prinda pojghita cand se raceste. Se lasa la racit. Apoi am mixat crema racita si am incorporat frisca batuta .

Crema de mascarpone cu caramel :  gelatina am pus-o in apa rece la hidratat.Intr-un castron de inox am pus cele 3 oua si laptele condensat caramel, am mixat bine apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 15 min. Am tras castronul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat sa se raceasca cca 15 min. Am pus mascarponele intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat crema de oua cu caramel.

Asamblare : Am folosit o tava cu margini detasabile cu dimensiunile de 36 / 24 cm. Pe marginea detasabila a tavii am pus folie acetata, apoi am inmuiat piscoturile in sirop si am asezat un strat de piscoturi, am intins crema de mascarpone si caramel, peste crema am pus un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, peste piscoturi am intins crema de vanilie mai mult de jumatate din crema, am pus si ultimul strat de piscoturi insiropate, am intins restul de crema de vanilie, am ornat cu frisca si krant. Am dat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes