Prajitura cu rom si ciocolata

de aura78 in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 2509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 120 g amaretti
  • 4 oua
  • 100 g de ciocolata neagra
  • 1 pahar de rom (pentru prajituri )
  • 1/2 de praf de copt -cacao amara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si ciocolata:

Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza galbenusurile cu zaharul .Mixeaza  albusurile cu un varf  de cutit de sare.Piseaza amaretti , adauga faina ,praful de copt ,romul ,untul topit ( rece),si ciocolata neagra taiata in cubulete.Amesteca totul ..Adauga galbenusurile mixate cu zaharul .Cand totul este bine omogenizat ,adauga albusurile mixate,amestecand de jos in sus .


Pune compozitia intr-o forma rotunda unde in prealabil ai pus hartie de copt sau ai uns-o  cu unt si ai pus faina in ploaie .
Pune compozitia  in  cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.Depinde de cuptor .
Cand s-a racit presara deasupra cacao si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

claudiaO 1

24.02.2014, 10:14

buna prajiturica

Pushaa 1

24.02.2014, 13:16

arata bine tare!!

aura78 1

24.02.2014, 14:41

multumesc ...este super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pentru tort buturuga