Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

de Valclaudia in Prajituri, 27 Apr 2014 | 5973 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • o cafea tare si dulce (cca 200 ml cafea)
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 2 lingurite cafea solubila
  • Umplutura:
  • 1 sul salam de biscuiti (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/salam-de-biscuiti-59492.html)
  • Glazura si decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 6-7 linguri lapte
  • pietricele aurii si argintii (din zahar)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura:

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

Separam albusurile de galbenusuri; pentru inceput batem albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt+pudra de roscove+esenta de rom ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaugam cate o lingura de apa minerala.

Renuntam la mixer si ajutandu-ne de o lingura de lemn,incorpoream in amestecul de galbenusuri faina si albusurile batute spuma. Acest lucru il facem treptat,punem o lingura de faina si una de albusuri, apoi amestecam usor, de jos in sus sa nu se lase spuma.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul de blat in tava, apoi il dam la copt la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava, il lasam la racit cateva ore sau chiar peste noapte.

Preparam o cafea tare dar dulce, taiem in doua pe orizontala blatul, apoi il insiropam cu cafea.

Batem frisca lichida cu ciocolata topita in 4-5 linguri de frisca iar la final adaugam in crema obtinuta 2 lingurite de cafea ness.

Ungem blaturile insiropate cu crema, asezam un strat de felii din salam de biscuiti, suprapunem blaturile, presam foarte bine,decupam marginile, apoi portionam prajiturelele dupa marimea dorita si topim ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic (in cateva linguri de lapte) pana obtinem glazura de consistenta dorita.

Decoram prajiturelele cu aceasta glazura, presaram pietricele aurii si argintii si lasam prajiturile pana se intareste glazura, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata