Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iul 2019 | 5486 vizualizari

 

Este o adaptare dupa prajitura Rudy, foarte reusita, avand in vedere ca este cu zmeura si caise. Nu va ramane decat sa o incercati pentru a vedea cat e de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 400 g faina alba
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • zmeura, caise
  • zahar pudra zi zmeura pt ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda, zmeura si caise:

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.

Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui urda cu branza dulce de vaci, insa se va avea grija la cantitatea de iaurt.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in fucntie de gusturi, la fel si fructele adaugate in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

15.07.2019, 21:44

Va multumesc pentru aprecieri!

mirela0911 1

15.07.2019, 21:44

Rocsi, nici nu se simte diferența!

mihaelar63 1

18.07.2019, 22:31

Cu siguranta ca imi va place Rudyzmica aceasta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
BRIOSE CU ZMEURA