Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa in Prajituri, 21 Mai 2018 | 1874 vizualizari

 

Am avut de facut o prajitura in timp scurt, asa ca am pregatit ceva rapid dar racoritor, cu pandispan insiropat, crema de vanilie, crema de fructe de padure, frisca, confetti si floricele de zahar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 5 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 150 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 lingurite esenta de rom;
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 plic crema de vanilie;
  • 250 ml lapte;
  • 2 linguri zahar;
  • Pentru crema de fructe de padure:
  • 1 plic crema de fructe de padure;
  • 250 ml lapte;
  • 2 linguri zahar;
  • Pentru decor:
  • 150 ml frisca lichida;
  • Confetti si floricele de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure:

 

Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la foc mediu aprox 20 de minute sau pana devine auriu. Se lasa la racit.

 Se prepara siropul din apa si zahar, se fierb aprox 5 minute, se da de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

 Se prepara crema de vanilie amestecand praful pentru crema cu laptele si zaharul pana devine consistenta. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

 Pentru decor: se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza, se intinde un rand de crema de vanilie si un rand de crema de fructe de padure.

Se bate cu mixerul frisca lichida, se imbraca in frisca si se decoreaza cu cremele ramase si cu bombonelele colorate.

 Timp total: 60min;

Portii: 16

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/05/prajitura-cu-vanilie-si-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan pufos cu nuca