Desert prajitura cu visine

de Bunica in Prajituri, 11 Iul 2014 | 60944 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa, care se poate prepara cu fructe, nuca, rahat sau simpla combinand o parte din aluat cu cacao.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 100 ml ulei
  • 400 g iaurt gras
  • 300 g visine
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • 350-400 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se mixam cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam zaharul mixand in continuare pana la topirea zaharului.

Peste bezea adaugam iaurtul, uleiul, galbenusurile si vanilia.

Amestecam 350 g faina cu praful de copt. Faina o adaugam in ploaie peste compozitie, amestecand cu o paleta sau o lingura, de jos in sus.

Tapetam o tava 30 x40 cm cu hartie de copt. Punem compozitia in tava, iar visinele deasupra.

Tava o punem in cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar si portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

miki_a 1

05.06.2017, 11:48

Ce pufoșenie delicioasă!

oanapl 1

05.06.2017, 14:12

Ce pufoasa si buna e!

mihaelar63 1

23.01.2020, 23:09

Ce buuuna !!!! Merge la favorite !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine