Desert prajitura cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Iul 2014 | 225475 vizualizari

 

Inspirat de Miha si culmea....nu are ciocolata! :)))) Este foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 300 g visine proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.

Se amesteca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste bezea.

Daca bezeaua este batuta bine amestecul trebuie sa stea la suprafata.

Se incorporeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste bezea si se incorporeaza usor cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava (diametru 24 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Visinele se presara cu putina faina si se pun deasupra in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra (20-25 minute).

Se lasa la racit in tava.

Se scoate pe platou si se portioneaza.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Din tava se poate rasturna pe platou sa ramana cu visinele dedesubt si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni