Prajitura cu zmeura

de Bya Ralu in Prajituri, 11 Iul 2013 | 1541 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa:x

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 6 linguri ulei
  • 400 g zmeura
  • Pentru decor
  • 10-15 bucati de zmeura
  • bucati de ciocolata alba
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider.


Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt.


Se adauga peste albusuri si se amesteca bine.


Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil,punem o hartie de copt,iar pe margini ungem cu ulei.


Punem compozitia si adaugam zmeura,impreuna cu zeama lasata.Se pastreaza cateva bucati de zmeura pentru ornat.


Se lasa in cuptor circa 30 minute,se verifica cu o scobitoare.


Se lasa sa se raceasca,dupa care o scoate cu grija din tava si o taiem.


 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

2

Se orneaza cu zmeura si bucati mici de ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Bya Ralu 1

11.08.2013, 14:27

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 12:35

minunata

Bya Ralu 1

06.11.2013, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si zmeura