Prajitura cu zmeura

de Bya Ralu in Prajituri, 11 Iul 2013 | 3512 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa:x

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 6 linguri ulei
  • 400 g zmeura
  • Pentru decor
  • 10-15 bucati de zmeura
  • bucati de ciocolata alba
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider.

Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt.

Se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil,punem o hartie de copt,iar pe margini ungem cu ulei.

Punem compozitia si adaugam zmeura,impreuna cu zeama lasata.Se pastreaza cateva bucati de zmeura pentru ornat.

Se lasa in cuptor circa 30 minute,se verifica cu o scobitoare.

Se lasa sa se raceasca,dupa care o scoate cu grija din tava si o taiem.

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

2

Se orneaza cu zmeura si bucati mici de ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura