Desert prajitura cu zmeura si piscoturi

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Ian 2022 | 3085 vizualizari

 

Nu aveam nici un chef dar am zis ca merit si eu ceva dulce de Sf. Clement, asa ca am improvizat o prajitura cu ce am avut prin zona.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi 53 buc + lapte pentru inmuiat
  • Crema
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar brun
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Glazura
  • 470 g fondant
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 linguri apa
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si piscoturi:

Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 2 oua cu zaharul brun, am adaugat 100 ml smantana pentru frisca si 100 g ciocolata aba, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine, am lasat cca 10 min compozitia sa se mai tempereze apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu zmeura.

Asamblare : Am imbracat o tava cu folie alimentara ( dimensiuni 29/24 cm ), am asezat ca baza un strat de piscoturi inmuiate in lapte, peste piscoturi am intins 1/2 din crema, am nivelat apoi am aplicat al doilea strat de piscoturi inmuiate in lapte, cate 20 piscoturi pe fiecare strat. Am intins restul de crema, am nivelat, deasupra am presarat un strat din piscoturi sfaramate.

Glazura : Fondantul impreuna cu ciocolata neagra le-am pus intr-un castron de inox, am asezat castronul pe baie de abur,cand a inceput sa se dizolve am adaugat si apa si am amestecat pana am obtinut o glazura fluida.

Am turnat glazura peste stratul de piscoturi sfaramate, am nivelat repede, sa nu apuce sa se intareasca glazura. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am scos prajitura din tava, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura. Nu au iesit ele chiar perfecte dar sunt mancabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

24.01.2022, 17:40

La multi ani cu multa sanatate!

Rocsi 1

24.01.2022, 19:32

La multi ani, de Sf. Clement! Am venit la o prajitura!

mirela0911 1

30.01.2022, 20:53

Am ratat ziua ta! La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura