Desert prajitura cu ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 26149 vizualizari

 

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 ml Amaretto

Crema:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 550 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (1 plic)

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida

Decor:

  • 125 g mascarpone
  • 180-200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si frisca:

Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35x25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Sirop: Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute, apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.

Crema: Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute, apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.

Asamblare: Blat/ sirop/ crema/ blat/ sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (sau minim 5-6 ore), apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Glazura: Am infierbantat bine frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati mici. Am amestecat usor pana s-a topit ciocolata si glazura a devenit cremoasa si fina.

Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca pentru decor mixata cu mascarponele si zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru