Prajitura de ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 17957 vizualizari

 

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 ml Amaretto
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 550 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 125 g mascarpone
  • 180-200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata si frisca:

Blat:


Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35'25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.


Sirop:


Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.


Crema:


Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.


Asamblare:


Blat/sirop/crema/blat sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (Sau minim 5-6 ore) apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca mixata cu mascarponele si zaharul pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

13.06.2013, 21:54

wow!

Lavinia 1

13.06.2013, 22:53

Multumesc frumos

Giana 1

14.07.2014, 10:35

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema